Mobil masti

Mobil branded Grease – poboljšana zaštita za povećanje produktivnosti

Mobil™ masti su bazirane na pažljivo Mobil Greaseodabranim mineralnim i sintetičkim baznim uljima u kombinaciji sa patentiranom tehnologijom ugrušivača i sinergističkim sistemom aditiva.

Moderne tehnike proizvodnje osiguravaju dosljedan kvalitet i performanse, asortiman Mobil masti je specijalno napravljen da se sa lahkoćom nosi sa različitim režimima rada u industrijskoj i mobilnoj opremi. Ovo uključuje ekstremne primjene u visokim i niskim temperaturama, prisustvu vode, visokim i udarnim pritiscima i promenjivim brzinama. Dostupne u paleti različitih gradacija kako bi pružile dodatan izbor i fleksibilnost, Mobil masti su projektovane da održavaju mašinu u vrhunskom ispravnom stanju nudeći tri istaknute prednosti:

  • Povećana pouzdanost i produktivnost opreme – čak i u ekstremnim režimima rada
  • Cjenovno efikasno podmazivanje i smanjeno zagađenje – na osnovu dugog radnog vijeka masti i produženog intervala ponovnog podmazivanja
  • Potencijalno uvećenje produktivnosti – kroz stručan savjet ExxonMobil inženjera

Oslonite se na sintetičke Mobilith SHC™ masti kako bi smanjili troškove održavanja i povećali profitabilnost

Visokoperformansne sintetičke Mobilith SHC masti su specijalno projektovane da prevaziđu visoke zahtjeve čak i u najnezahvalnijim režimima rada. Balansirana formula ove serije masti – sintesizovano vodougljeničnao bazno ulje zajedno sa naprednim litijum kompleks ugušcivačem – čini je ne zamjenjivom mašću za podmazivanje različitih mašina, vozila i komponenti gdje je potrebno odlično prijanjanje, strukturalna stabilnost i otpornost na vodu.

Nizak stepen unutrašnjeg trenja i visoki prirodni indeks viskoziteta baznih ulje nude produženi radni vijek ležajeva, široki temperaturni opseg primjene, duži vijek podmazivanja u odnosu na mineralne masti sve u smanjivanja troškova i povećavanja profitabilnosti.