Transmisija

Mobilube 1 SHC 75W-90: Formulisan da postigne uštede u potrošnji goriva

Nudi potencijal uštede goriva
U dodatku na potpuno sintetička Mobil  motorna ulja, visoko performansna Mobil transmisiona ulja, masti za komercijalna vozila mogu pomoći u dodatnim prednostima za vlasnike flota – uključujući i uštsede u potrošnji goriva.
Kroz inovativan dizajn, današnje manuelne transmisije i diferencijali su značajno poboljšali performansna svojstva komercijalnih vozila u smislu nosivosti, obrtaja, brzine i kontrole. Ovi dizajni su povećali zahtjeve za ulja da isporuče više nivoe performansi, produktivnosti i smanjenje operativne troškove. Za mjenjačke sklopove komercijlanih vozila kontrola trenja, habanje, termička stabilnost, smična stabilnost, rđa i prevencija korozije moraju biti optimalno izbalansirani. Ovo omogućava da ulje obezbijedi dug vijek mjenjača i zaptivki, glatku operaciju, pobojlšanu ekonomiju potrošnje, visoko opterećenje i visok obrt mogućnosti kroz različite aplikacije.

Kao odgovor na ova poboljšanja ExxonMobil je razvio Mobilube 1 SHC 75W-90 potpuno sintetičko transmisiono ulje kako bi obezbijedilo izvanredne performanse i smanjilo operativne troškove komercijalnih vozila.

Mobilube 1 SHC 75W-90 – testiran da pokaže uštede goriva

U svrhe procjene ušetede goriva, test Mobilube 1 SHC 75w-90 je urađen korištenjem 440 HP Volvo FH13, 6×2 tractor natovaren do  38 t sa i-Shift transmission. Ciklus vožnje je izveden iz dugoročnih podataka sa dugih relacija i operacija u Evropi a testiranje je izvršeno na stazi MIRA u Velikoj Britaniji.
Mobilube 1 SHC 75W-90 je korišten u transmisiji i diferencijalu i u poređenju sa mineralnim uljem 80w-90 u transmisiji i 85w-140 u diferencijalu.

Mobilube 1 SHC 75W-90: Formulisan da postigne uštede u potrošnji goriva

 

Ušteda u potrošnji goriva od 1,2% je zabilježena u poređenju sa mineralnim uljem. Uštede u potrošnji zavise od vozila, vanjske temperature, uslova vožnje, i viskoziteta ulja.

Raspitajte se za sintetička ulja
Sa potencijalom sintetičkih transmisionih ulja da obezbijede kompanijama upravljanje flotom efikasnije uz manje troškove goriva i uz duži radni vijek, operateri koji trenutno iznajmljuju usluge održavanja i servisiranja bi trebalo da zatraže sintetiku prilikom sljedećeg servisa.
Pozovite Re-Al Company za više informacija o Mobil Delvac uljima i kompletnom programu za flote.