Bentley Bentayga uz Mobil 1 do rekorda na Pikes Peak-u

Rhys Millen je za volanom Bentley Bentayge uspjeo  održati prosječnu brzinu od 107 km/h, što je bilo i više nego dovoljno da postavi novi rekord na Pikes Peak-u
Rhys Millen je za volanom Bentley Bentayge uz Mobil 1 maziva uspjeo da održi prosječnu brzinu od 107 km/h, što je bilo i više nego dovoljno da postavi novi rekord na Pikes Peak-u. Millen je prošli rekord od 12 sekundi 35.6 sekundi, koji je postavio Paul Dallenbach u Range Rover Sportu 2014., nadmašio za gotovo dva minuta kada je savladao brdsku stazu od 19.99 km sa 156 krivina za samo 10 minuta 49.9 sekundi.

Ovo znači da je Bentley Bentayga, trenutno, najbrži serijski SUV na Pikes Peak-u. Bentayga je ipak za ovaj događaj pretrpela „blage modifikacije“ koje među ostalom podrazumijevaju sigurnosni kavez, protivpožarni sistem, trkačko sjedište, ali i privremeno odstranjivanje pojedinih dijelova enterijera zbog pravila, koje je smanjilo težinu SUV-a za čak 300 kg.Snaga je dolazila iz standardnog W12 agregata sa 600 KS koji se nalazi i u putničkoj verziji Bentayge. U fabričkoj ugradnji, kao i u ovom trkačkom izdanju Bentayge nalazi se Mobil 1 motorno ulje. Donji postroj nije imao mnogo modifikacija, standardno adaptivno vazdušno oslanjanje i 48 voltne aktivne stabilizatore uz sportski izduvni sistem iz Akrapoviča.