Plattner i Mobil 1 uz predstavljanje novog Cayennea

Poslije skoro sedam godina, najpopularniji model SUV modela marke Porsche, Cayenne, predstavio je svoje novo lice Srbiji na ekskluzivnoj prezentaciji u Beogradu, koju je upotpunio i Plattner d.o.o. jedini autorizovani uvoznik Mobil 1 ulja za Srbiju, a koja se nalaze u prvoj ugradnji u svim Porsche modelima . Njemački sportski SUV donijeo je potpuno novi koncept kada se pojavio prije 15 godina – sa značajnim izmjenama u dizajnu, izgledu enterijera, tehnologiji i tehničkim karakteristikama u odnosu na ostale terence. Već tada Cayenne je profilisan kao pravi sportski auto sa 5 vrata. Zadržao je prepoznatljivi Porsche duh i siluetu koja privlači generacije novih poklonika.
U stilu sa svim Porscheovim sportskim automobilima po svojim karakteristikama, ubrzanju i dinamici vožnje, novi Porsche Cayenne je istovremeno funkcionalan za terensku vožnju i porodičnu upotrebu. Novi Porsche Cayenne prati moto kompanije “Sportski automobili – ponovo zajedno!”; tako je Porsche porodica dobila još jednog sportskog člana upakovanog u SUV vozilo – pravi “tim snova”. Eksterijer novog modela ne odlikuju bitnije izmjene – osim u izgledu zadnjeg dijela – ali je zato enterijer potpuno nov, usklađen sa modelom Panamera – sa digitalnom centralnom konzolom. Što se tiče motora, u ponudi su tri verzije – Cayenne sa 3,0 V6 motorom od 340 KS, Cayenne S sa 2,9 litarskim V6 motorom od 440 KS i Cayenne Turbo sa 4,0 V8 motorom od 558 KS i 770 Nm.
Re-Al Company je jedini dobavljač Mobil 1 ulja za Porsche Ada u Bosni i Hercegovini, ovlašteni servis čuvene svjetske marke, čime je obezbijeđeno da svi vlasnici skupocjenih sportskih automobila prilikom servisa ili zamjene ulja u svojim vozilima imaju isključivo Mobil 1 proizvode originalnog kvaliteta i specifikacija.